Age of the company
11 yearsCapital in CHF
Capital unknownActive brands
0Reports for Lindt Chocolate Competence Foundation
Credit rating information
Evaluation of credit rating with traffic light as risk indicator and other helpful data about the company. Find out moreEconomic information
Comprehensive information about the economic situation of a company. Find out morePayment collection information
Overview of current and past debt enforcement proceedings. Find out moreCompany dossier as PDF
Contact information, changes in the company, turnover and employee figures, management, ownership, shareholding structure and other company data. Retrieve company dossierAbout Lindt Chocolate Competence Foundation
- Lindt Chocolate Competence Foundation from Kilchberg ZH operates in the sector «Religious, political or secular associations» and is active.
- The management has 9 active persons registered.
- The organization has last changed their commercial register entry on 28.03.2023, under «Notifications» you will find all changes.
- The organization's UID is CHE-356.778.969.
- Next to the organization Lindt Chocolate Competence Foundation there are 13 other active companies with an identical address. These include: Arthur - Weber - Haus, Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, Finanzierungsstiftung für die Vorsorgeeinrichtungen der Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG.
Management (9)
newest members of the Foundation Board
Derek Ernst Tanner,
Dr. Ernst Dieter Berninghaus,
Dr. Christoph Widmer,
Markus Salathé,
Ernst Tanner
newest authorized signatories
Jolanda Therese Hämmerli,
Stephan Schneider,
Kai Spehr,
Derek Ernst Tanner,
Dr. Ernst Dieter Berninghaus
Executive board
Commercial register information
Entry in the commercial register
13.03.2013
Legal form
Foundation
Legal headquarters of the company
Kilchberg (ZH)
Commercial Registry Office
ZH
Commercial register number
CH-020.7.001.873-5
UID/VAT
CHE-356.778.969
Sector
Religious, political or secular associations
Purpose (Original language) Customise the company purpose with just a few clicks.
Der Zweck der Stiftung besteht in der nicht kommerziellen und karitativen Förderung von Wissenschaft und Forschung, Ausbildung, Kultur und Information der Öffentlichkeit rund um die Schokolade. Die Stiftung ist weitgehend im Wirtschaftsraum Zürich tätig. Die Stiftung fördert dazu unter anderem folgende Projekte: a) Information der Öffentlichkeit über die Geschichte sowie ökologische, soziale und ernährungs- und gesundheitsrelevante Aspekte der Schokolade und ihres Konsums. Zu diesem Zweck kann die Stiftung insbesondere ein Schokoladen-Museum betreiben, finanzieren/errichten oder mitfinanzieren, separat oder zusammen mit der Bildungsstätte unter Ziff. c) nachstehend; b) Finanzierung oder Mitfinanzierung von Aktivitäten und Stipendien im Bereich der beruflichen Aus- und Weiterbildung innerhalb der Schokoladebranche (Lehrlingsausbildung, höhere Fachprüfungen, Ausbildung in Lebensmitteltechnologie an Fachhochschulen und an der Eidgenössischen Technischen Hochschule usw.); c) Errichtung einer eigenen Bildungsstätte für Lebensmittelwissenschaften, welche jungen Wissenschaftlern (Lebensmitteltechnologen usw.) als Stätte der Aus- und Weiterbildung sowie als Versuchsstätte dienen soll; d) Finanzierung oder Mitfinanzierung von Forschungsprojekten im Bereich Kakao/Schokolade, wie Bekämpfung von Kakaokrankheiten, Sicherstellen einer nachhaltigen Kakaoproduktion.
Auditor
Current auditor (1)
Name | City | Since | Until | |
---|---|---|---|---|
KPMG AG | Zürich | 18.03.2013 |
Other company names
Past and translated company names
- Stiftung Lindt & Sprüngli Chocolate Center
Ownership structure
Holdings
Newest SOGC notifications: Lindt Chocolate Competence Foundation
The latest updates from the Swiss Official Gazette of Commerce (SOGC) are available in the original language of the source commercial register office only. View all notifications
Publication number: HR02-1005710462, Commercial Registry Office Zurich, (20)
Lindt Chocolate Competence Foundation, in Kilchberg (ZH), CHE-356.778.969, Stiftung (SHAB Nr. 176 vom 12.09.2022, Publ. 1005559030).
Eingetragene Personen neu oder mutierend:
Hämmerli, Jolanda Therese, von Weesen, in Rapperswil-Jona, mit Kollektivunterschrift zu zweien.
Publication number: HR02-1005559030, Commercial Registry Office Zurich, (20)
Lindt Chocolate Competence Foundation, in Kilchberg (ZH), CHE-356.778.969, Stiftung (SHAB Nr. 252 vom 27.12.2021, Publ. 1005367938).
Ausgeschiedene Personen und erloschene Unterschriften:
Keller, Michael, von Weinfelden, in Kilchberg (ZH), mit Kollektivunterschrift zu zweien.
Publication number: HR02-1005367938, Commercial Registry Office Zurich, (20)
Lindt Chocolate Competence Foundation, in Kilchberg (ZH), CHE-356.778.969, Stiftung (SHAB Nr. 87 vom 07.05.2019, Publ. 1004624038).
Eingetragene Personen neu oder mutierend:
Spehr, Kai, von Zürich, in Kilchberg (ZH), Geschäftsführer, mit Kollektivunterschrift zu zweien [bisher: Geschäftsführer, mit Kollektivunterschrift zu zweien mit einem Mitglied];
Keller, Michael, von Weinfelden, in Kilchberg (ZH), mit Kollektivunterschrift zu zweien;
Schneider, Stephan, von Basel, in Luzern, mit Kollektivunterschrift zu zweien.
Hit list
Here you will find a link from the management to a hit list of persons with the same name who are registered in the commercial register.